معرفي مركز

مرکز تحقیقات سم شناسی پزشکی

سم شناسی پزشکی علم شناسایی سموم است که سابقه ای طولانی تر از پزشکی دارد و تاریخچه آن از زمان حضرت آدم شروع می گردد، هنگامیکه سیبی از درختی افتاد، " آدم " آنرا برداشت ولی از خوردن آن امتناع کرد، چرا که می پنداشت شاید سیب سمی باشد !

مرکزتحقیقات سم شناسی پزشکی ( MTRC ) ،اگرچه یک مرکزتحقیقاتی نوپا می باشد، اما مر کز سم شناسی پزشکی ( MTC ) با دارا بودن آزمایشگاههای سم شناسی بالینی وتحقیقاتی، درمانگاه اورژانس و بخش مسمومین ، در فروردین ماه سال 1351 در بیمارستان امام رضا(ع)  وابسته به دانشکده پزشکی دانشگاه مشهد در آن زمان گشایش یافت و ازبدو تاسيس تا تير ماه 1389 در بيمارستان امام رضا(ع) فعال بوده و از اين تاريخ به دانشکده پزشکي واقع در پرديس دانشگاه منتقل گرديد.

MTRC، بعنوان یکی از  مراکز تحقیقاتی عمده در دانشگاه علوم پزشکی مشهد ، درسال 1386 در شهر مشهد پایه گذاری گردیده و اين مرکز  تنها مرکز تحقیقات سم شناسی پزشکی در ایران می باشد.

هدف این مرکز ، ایجاد بستری مناسب در تحقیقات علوم پایه  و بالینی بویژه در زمینه های مرتبط با سم شناسی می باشد.

MTRC ، همچنین همکاری نزدیکی با ارگانهای بین المللی از جمله سازمان بهداشت جهانی ( WHO ) ، سازمان منع سلاحهای شیمیایی (OPCW ) و جامعه سم شناسی پزشکی آسیا و اقیانوسیه ( َAPAMT ) دارد. بعلاوه ، این مرکز طرحهای تحقیقاتی مشترکی با دانشگاههای ادینبورگ و نیوکاسل انگلستان دارد.

MTRC ، واقع در مرکز کنترل سموم بیمارستان امام رضا(ع)، با حضور متخصصین مجرب دارای مدارک PhD و MD ، فرصت منحصر بفردی را جهت هدایت امور تحقیقاتی و بالینی در عرصه های مختلف سم شناسی پزشکی فراهم آورده است.