مار

مارگزيدگي:
  مارگزيدگي معمولا يک واقعه تصادفي است و اکثر موارد هنگامي رخ ميدهد که کمترين انتظار احتمال آن وجود دارد. بدون شک گونه هاي سمي مارها براي انسان و دام خطرناک هستند ولي خوشبختانه اي گروه از مارها در صد کمي از کل مارهاي شناخته شده در جهان را تشکيل ميدهند. شایعترین نقاط بدن که توسط مارها مورد گزش واقع می شوند به ترتیب شامل دست و پا می باشند.

درد ناشي از فرو شدن مکانيکي دندانهاي مار جزو اولين علائم باليني است، که ممکن است توسط درد ناشي از اثر زهر نيز تشديد گردد.

در مورد افعی ها و بعضی از کبراها سپس درد، تورم، سفتی و التهاب به سمت انتهای عضو گزیده شده پیشرفت می کند. تهوع، استفراغ و سردرد از علائم مسمومیت شدید می باشد.

سم مارهای افعی منجر به اختلالات انعقادی شده و علائم آن شامل خونریزی مداوم از محل گزش، خونریزی از لثه ها و وجود خون در ادرار میباشد.

سم مارهای کبرا منجر به فلج عصبی شده و علائم آن شامل سنگینی و پایین افتادگی پلک ها، اختلال بینایی و تکلم، خروج کف از دهان و سختی در راه رفتن و نفس کشیدن میباشد.

سم مارهای دریایی منجر به تخریب عضلانی شده وعلائم آن شامل ضعف عضلانی، درد عضلانی و ادرار تیره رنگ می باشد.

کمک هاي اوليه:

1. در هر شرايطي بايد از دستکاري زخم محل گزش به هر شکل خودداري نمود.
  2. تميز کردن زخم با يک دستمال تميز و مرطوب جهت زدودن با قيمانده احتمالي زهربرروي پوست بدون ماساژ زخم
  3. ثابت کردن عضو گزيده شده بوسيله آتل يا باند پارچه اي

1. بيمار بايد سريعتر به پزشک مراجعه کرده و 24 ساعت تحت نظر باشد
  2. مهمترين و فوري ترين درمان تجويز سرم ضد زهر است ( پلي والان )