عنكبوت گزيدگي

عنکبوت گزيدگي:

تقريبا تمامي راسته عنکبوتها زهر آگين ميباشند.با اين وجود همه عنکبوت ها براي انسان خطرناک نيستند زيرا آرواره و نيش عنکبوتها

از استحکام کافي جهت فرو شدن در پوست بدن انسان برخوردار
 نيستند. چند دسته از عنکبوت ها مانند رطيل ها در انسان ايجاد مسموميت مي نمايند.

علائم کاملا به نوع عنکبوت بستگي دارد.احتمال بروز آثار سيستميک نظير تعريق، تاکيکاردي، افزايش و يا کاهش قند خون، اسپاسم عضلاني و ادم ريه در بعضي از انواع عنکبوت ها وجود دارد.

کمکهاي اوليه:

1- باید از دستکاری موضع گزش به هر شکلی خودداری نمود.(نظیر بریدن، مکیدن، سوزاندن، گرم کردن و یا سرد کردن)

استفاده از تورنیکه و بانداژ فشاری که جهت تاخیر جذب زهر بکار میروند، بی فایده است.

2- عضو گزیده شده را باید توسط چوب و باند پارچه ای ویا هر وسیله دیگر بی حرکت نمود.

3- فرد گزیده را بایستی با سریعترین روش ممکن به نزدیکترین مرکز درمانی ارجاع نمود.

بندرت ممکن است حیات بیمار به علت عنکبوت گزیدگی به مخاطره بیافتد، اگرچه خود بیماران ممکن
 است فکر کنند در حال مرگ هستند.
درد که مهمترین علامت مسمومیت میباشد معمولا به مسکن های خوراکی پاسخ نداده و گاهی حتی
 ضد دردهای مخدر نظیر مورفین و پتیدین نیز قادر به کاهش درد بیماران نمی باشند.

در بعضی از موارد غوطه ور ساختن بیماران در آب داغ ممکن است باعث تسکین موقت درد گردد.

تجویز گلوکونات کلسیم و داروهای شل کننده عضلات تا حدودی منجر به کاهش درد میگردند.

در هر حال بهترین اقدام برای تسکین درد بیماران تجویز سرم اختصاصی خنثی کننده زهر عنکبوت می باشد.(این سرم در حال حاضر در ایران تولید نمی گردد)

roteil