قارچ سمي

مسمومیت‌ ‌ با قارچ‌های‌ سمی

چگونگي تشخيص قارچ خوراكي از سمي بسيار مشكل بوده، ديگر راههاي قديمي مانند سياه شدن قاشق هاي نقره اي توسط قارچ هاي سمي و يا داشتن بوي بد و تركيبات و ترشحات ناخوشايند توسط آنها ملاك تشخيص نمي‌باشد. قارچ آمانیتا موسکاریا كلاهك قرمز و لكه هاي سفيد و خوشرنگ حتي تا ساعتها پس از تغذيه توليد ناراحتي نكرده، ولي بعد از چند ساعت باعث ناراحتي هاي شديد روده اي و در نهايت مرگ مي‌شود. اين قارچها بنام فرشته مرگ يا فرشته هاي فاسد كننده لقب يافته‌اند و اثر اين قارچ و نيز قارچ هايي نظير ايلودنس، لاكتاريوس،‌ لرئوس، هلولا و آندودي مشابه اثر مار زنگي اعلام شده و تا بحال قربانيان زيادي نيز داده است. لذا بهترين راه اين است كه گونه هاي مختلف قارچ خوراكي را بدقت شناسايي كرده و از مصرف قارچ هاي ناشناخته خودداري شود و حتي شناسايي خانواده و جنس نيز كفايت نمي‌كند، زيرا در بسياري از خانواده ها و جنس ها ممكن است گونه هاي خوراكي و غير خوراكي وجود داشته باشد. تشنج‌ ممکن‌ است‌ . مسمومیت‌ خطرناک‌ در نتیجه‌ خوردن‌ قارچ‌ نیز نادر است‌. قارچ‌های‌ موجود در باغ‌ممکن‌ است‌ باعث‌ تهوع‌، استفراغ‌ و گاهی‌ توهم‌ شوند. قارچ‌های‌ کلاه‌ دارمرگ‌آور،۱۲-۶ساعت‌ پس‌ از خوردن‌، باعث‌ استفراغ‌ و اسهال‌ آبکی‌ شدید می‌شوندو می‌توانند کشنده‌ باشند.
قارچ‌ها يي که‌ باعث‌ مسمومیت‌ شدید می‌شوندقارچ‌های‌ کلاه‌دار مرگ‌آور که در اواخر تابستان‌ وپاییز در جنگل‌ها و بوته‌زارها می‌رویند.

● علائم شایع
ممکن‌ است‌ مواردزیر وجود داشته‌ باشد:
تهوع‌ و استفراغ‌، دردهای‌ شکمی‌ به‌ صورت‌ گرفتگی‌عضلانی‌، اسهال‌، تشنج‌، اختلال‌ هوشیاری‌.
● کمک‌های اولیه
▪ در صورت‌هوشیار بودن‌ فرد مسموم‌ از وی‌ بپرسید چه‌ خورده‌ است‌ و به‌ وی‌ اطمینان‌ببخشید.
در صورت‌ هوشیار نبودن‌ فرد مسموم‌، راه‌ هوایی‌ را باز و تنفس‌ راکنترل‌ کنید؛ آماده‌ باشید تا در صورت‌ لزوم‌، احیای‌ تنفسی‌ و ماساژ قلبی‌ را اجراکنید. در صورت‌ داشتن‌ تنفس‌، فرد مسموم‌ را در وضعیت‌ بهبود قرار دهید. با مرکزاورژانس‌ تماس‌ بگیرید و آمبولانس‌ درخواست‌ کنید. مراقب‌ فرد مسموم‌ باشید تا کمک‌پزشکی‌ برسد.استفراغ‌ را القا نکنید.
▪ سعی‌ کنید گیاه‌ سمی‌ را شناسایی‌ کنید ومشخص‌ کنید کدام‌ بخش‌ آن‌ خورده‌ شده‌ است‌. فوراً کمک‌ طبی‌ درخواست‌ کنید تادرمان‌ مناسب‌ آغاز شود.
▪ هرگونه‌ تکه‌ کوچک‌ گیاه‌ را که‌ پیدا کرده‌اید، به‌همراه‌ نمونه‌های‌ ماده‌ استفراغ‌ شده‌ نگه‌ دارید تا به‌ پزشک‌ نشان‌ دهید یاهمراه‌ فرد مسموم‌ به‌ بیمارستان‌ یا مرکز بهداشتی درمانی بفرستید.